Политика

СДС изабрао 11 нових потпредсједника


Главни одбор СДС-а на недавно одржаној конститутивној сједници изабрао је 11 потпредсједника странке, по једног из сваке изборне јединице, те по једног потпредсједника из реда мање заступљеног пола и младих.

Како је новинарима саопштио предсједник СДС-а Вукота Говедарица, за потпредсједнике су изабрани Драго Бундало из Изборне јединице један, Немања Васић из Изборне јединице два, Недељко Гламочак из Изборне јединице три, Наде Планинчевић из Изборне јединице четири, Небојша Марић из Изборне јединице пет, Мићо Мићић из Изборне јединице шест, Костадин Васић из Изборне јединице седам, Милован Бјелица из Изборне јединице осам, Драган Ћузулан из Изборне јединице девет.

Говедарица је рекао новинарима након сједнице да је сваки кандидат имао задатак да направи план и програм рада како види своју активност потпредсједника за изборну јединицу у наредном времену, те да су ти планови и програми изношени на сједници Главног одбора.

„Свима њима честитам, као и бившем, али и садашњем предсједнику Главног одбора СДС-а Милану Милићевићу, који је данас показао да ужива велико повјерење чланова Главног одбора“, додао је Говедарица.

БУРНО УОЧИ СЈЕДНИЦЕ

Данашња конститутивна сједница Главног одбора СДС у Бањалуци почела је бурно.

Досадашњи шеф Клуба одборника СДС у Скупштини општини Градишка, Саша Лазић, довео је пред сједницу Главног одбора 20-ак својих присталица који су вербално напали поједине чланове Општинског одбора СДС у Градишки, а који су дошли да присутвују сједници Главног одбора странке на којој би требало да се бирају нови чланови, пише „Блиц“.

„Добићете ви своје у Градишки, неће се на овом завршити“, казао је Лазић.

Интересантно је да су Лазићеве присталице Мићу Мићића, потпредсједника СДС дочекали аплаузом, узвикујући да ће он бити нови предсједник странке, а и Републике послије избора следеће године.

На лицу мјеста током одржавања сједнице Главног одбора СДС у Бањалуци били су и службеници агенције за обезбјеђење.

Извор:АГЕНЦИЈЕ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!