Привреда

Мишићевој четврти мандат


Савез синдиката Републике Српске изабрао је, на шестом конгресу у Теслићу, Ранку Мишић на функцију предсједника овог тијела по четврти пут.

Представници Синдиката Управе Републике Српске су напустили салу прије гласања, јер им се није свидјело то што је Мишићева поново кандидат за предсједника ССРС.

Мишићева је на крају добила највећи број гласова од преосталих делегата у сали, па је тако и четврти пут изабрана на чело Савеза синдиката РС.

Реизбором Мишићеве на мјесто предсједника ССРС потврђена су ранија сазнања „Независних“ да ће она бити поново изабрана на ову функцију, јер опозиција није имала свог кандидата.

Недуго након почетка конгреса дошло је до првих варница, када је „нова-стара“ предсједница ССРС предложила саму себе за предсједника Радног предсједништва што је наишло на бурне реакције у сали.

Сама Мишићева је прије почетка конгреса изјавила да је свим срцем радила у протекле четири године у корист радничке класе, али није жељела да одговори на питање да ли очекује побједу.

Иако је конгрес увијек био отворен за јавност, ове године новинарима је био дозвољен улазак само на пет минута.

Новинар „Независних“ је захтијевао да му се омогући останак у сали али му је речено; „Нема ти од тога ништа“, након чега је руководство синдиката као додатну мјеру заштите довело и заштитара који није дозвољавао никоме да приђе ни вратима сале.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!