Привреда

ХЕ Дабар: Завршен приступни тунел „Стражевица“

Радови на приступном тунелу „Стражевица“, једном од кључних објеката за хидроелектрану Дабар и иначе у систему Горњих Хоризоната,  су завршени.  Грађевинци су прокопали 652 метра приступног тунела „Стражевица“ и тако дошли до трасе главног доводног тунела. Радови су званично почели 1. септембра 2016. године, а прва бушотина изведена је 29. септембра. Извођачи су често наилазили на подземне воде, нарочито у зимском периоду, које су правиле проблеме при извођењу радова. Међутим, уз добру организацију, упорност и стручну радну снагу све препреке су успјешно савладане без великих кашњења, наглашавају у предузећу ХЕ „Дабар“.

Након завршетка тунела „Стражевица“ приступило се ископу главног тунела. Његова дужина је око 12 км, а ископ се сада врши са три нападне тачке. Тренутно је ископано око 400 м главног тунела, а рок за завршетак радова је четири године и шест мјесеци.

Извор:ХЕДАБАР

 

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!