Друштво

У билећку Гимназију одобрен упис 56 ученика (ВИДЕО)


Министарство просвјете и културе Републике Српске је прије неколико дана донијело Одлуку да се, због потреба привреде у билећки средњошколски центар „Голуб Куреш“, упише једно одјељење текстилне школе, што је аутоматски изазвало упис једног одјељења мање у Гимназију.

Ова одлука наишла је на велико незадовољство како код свршених основаца тако и код родитеља што је пропраћено  једночасовним штрајком ђака, родитеља и професора ове установе.

Влада РС и министар просвјете и културе Дане Малешевић уважили су велики број захтјева за упис у билећку Гимназију те одобрили да се повећа број ученика који ће бити уписани у чувену школску установу у Билећи.

Умјесто првобитно планираног једног одјељења, у Гимназију ће бити уписано 56 ученика.

Подсјећамо, због великог интересовања ученика Школски одбор и Наставничко вијеће тражили су да буду уписана три разреда.

– Први дан се јавило 40 ученика и видјећемо да ли ће бити довољно ђака за остале струке и занимања које је тражила привреда. Привреда је тражила да буде уписано и одјељење текстилних техничара за потребе предузећа која су у овој регији почела са радом. Колико ће остати дјеце, пошто је 120 ученика завршило основну школу, и да ли ће их бити довољно за сва занимања која су планирана у билећком Средњошколском центру, видјећемо – рекао је Малешевић.

Извор:РТРС/Билећа online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!