Привреда

Почели радови на улазној грађевини „ХЕ Дабар“


Након завршених радова на приступном тунелу „Стражевица“, прије неколико дана, званично су почели радови на улазној грађевини „ХЕ Дабар“.

У претходном периоду урађени су сви  припремни радови као што су: експропријација земљишта, довод воде и струје за потребе градилишта као и приступни путеви чиме су се стекли услови за почетак радова. У зони улазне грађевине такође је направљен и радни плато за приступ улазној грађевини као и за манипулацију, монтажу и ремонт опреме.

Улазна грађевина је масивна бетонска конструкција чија је основна функција захватање воде из акумулације  Невесиње  и  спровођење  до  деривационог  тунела   којим  се  вода одводи даље ка машинској згради. Од опреме је предвиђено постављање сигурносног табластог затварача, челичне решетке и чистилице. У зони улазне грађевине се изводе приступни пут и радни плато за манипулацију, монтажу и ремонт опреме.”

На овом пројекту, који је од историјског значаја за читаву регију, Хидроелетрана Дабар ангажовала је велики број локалног становништва.

Врло битно за споменути јесте да се радови изводе по планираној динамици и у планираним временским оквирима.

Извор:hedabar.ba

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!