Политика

Билећа добила Нацрт буџета. Хистерија и увреде одборника “Српске Радикалне Странке”

Подијели...


Одборници Скупштине општине Билећа усвојили су Нацрт буџета за ову годину у износу од 7.578.700 КМ, што је за 125.000 КМ мање у односу на прошлогодишњи буџет.

Одборници опозиције окарактерисали су овај Нацрт буџета као катастрофалан. Замјерају што је за лична примања потребно издвојити око 3.500.000 КМ, што представља пола општинског буџета, и зато што су у потпуности укинута или знатно смањена средства за студентске стипендије, спорт, културу, те угрожене категорије становништва.

Они су нагласили да су и грантови за просвјету, културу и спорт у потпуности укинути, те су поздравили повећање гранта за Борачку организацију са 40.000 КМ на 70.000 КМ.

Одборник СНСД-а Љубо Вуковић каже да и ова политичка партија сматра да буџет није сјајан, али да у овом тренутку не може бити бољи.

„Нацрт је у односу на претходни буџет смањен за 125.000 КМ. Он ће бити прослијеђен у јавну расправу и кроз амандмане може бити промијењен. Ако буде средстава, лако је повећати грантове и студентима и пензионерима, као и борцима и удружењима“, истакао је Вуковић.

Вуковић, који обавља и функцију извршног директора за економске, правне и опште послове у Хидроелектранама на Требишњици, обећао је да ће Удружењу „Ведар осмјех“ и другим појединим удружењима бити исплаћена средства из добити овог предузећа, али и бити повећана у приједлогу буџета.

Почетак ове, као и претходне сједнице билећког парламента, обиљежила су вријеђања, псовке, свађе и непримјерено понашање, углавном одборника “Српске Радикалне Странке”, што је у једном тренутку личило на хистерију и вријеђало је сваког нормалног становника Билеће.

Након десетоминутне паузе, одборник СНСД-а, Љубо Вуковић је замолио грађане да искључе радио- пријемнике и не слушају скупштински пренос јер „немају шта паметно чути“, а од предсједника Скупштине затражио је да употријеби своја овлаштења и да кажњава одборнике који се не придржавају дневног реда и не понашају се у складу са Статутом и Пословником о раду Скупштине.

Изво:СРНА/Билећа online


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!