Свијет

Индија: Министар подијелио палице невјестама да туку пијане мужеве


Индијски министар Гопал Бхаргава уручио је тек вјенчаним Индијкама стотине дрвених палица, позвавши их да их користе као оружје у случају да им се мужеви окрену алкохолу или почну да их злостављају.

Министар је палице дуге 30-ак центиметара, које се иначе користе за прање веша у традиционалним перионицама, намијенио за око 700 невјести, а уручене су им на масовном вјенчању које је организовала влада средишње индијске државе Мадхја Прадеш у суботу, преноси данас АФП.

На палицама су исписане поруке попут „За батинање пијаница” и „Полиција не мора да интервенише”.

Бхаргава је младама савјетовао да најпре поразговарају с мужевима, додавши да би требало да „пусте палице да говоре” ако мужеви не буду хтјели да их слушају.

Министар је француској агенцији рекао да овим потезом жели да скрене пажњу на недаће с којима се суочавају руралне жене, често изложене малтретирању од стране мужева алкохоличара.

„Није ријеч о намјери да се жене испровоцирају нити да се подстакну на насиље, већ палице имају за сврху управо да спријече насиље”, објаснио је он, додавши да се жене жале како им мужеви постају насилни кад се напију, да им узимају уштеђевину и троше је на пиће.

Министар је поручио око 10.000 палица за расподјелу невјестама.

Иначе, многе индијске државе увеле су оштре мјере против алкохолизма протеклих година, забрањујући или ограничавајући продају алкохола у покушају да смање насиље подстакнуто конзумирањем алкохолних пића, напомиње француска агенција.

Извор: ТАЊУГ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!