Друштво

Смијењен директор УКЦ Републике Српске.На лични захтјев смијењен и директор болнице Градишка

Подијели...


Влада Републике Српске потврдила је да је на данашњој сједници донијела рјешење којим се Мирко Станетић разрјешава дужности генералног директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Истим рјешењем Влада је именовала Владу Ђајића, за вршиоца дужносту генералног директора ЈЗУ Универзитетског клиничког центра Републике Српске, до окончања поступка јавне конкуренције.

На данашњој сједници дужности директора Болнице Градишка разрјешен је и Владо Марјановић на лични захтјев.

За вршиоца дужности ове установе Влада Републике Српске именовала је Мирка Манојловића, такође до окончања поступка јавне конкуренције.

Смијењени Мирко Станетић је за Еуроблиц, који је први објавио ову информацију, изјавио да то није очекивао и да још није добио званичну одлуку Владе. Истакао је да ће је поштовати и наставити да ради као пулмолог.

Богданић: Нови директори треба да доведу у ред пословање

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је Срни да од новоименованих директора здравствених установа очекује да у наредном периоду ураде све што је потребно да се пословање доведе у тренутно ликвидан однос, односно да приходи и расходи буду колико је то могуће усклађени.

Богданић је рекао да је Станетић био директор УКЦ три године и да у том периоду није успио да изнађе начин да се обавезе Клиничког центра барем зауставе, због чега је дата прилика другом директору.

“Ми ћемо свакако радити на томе да их подржимо, заједно са Фондом здравственог осигурања, а претходне обавезе, односно доприносе, рјешаваћемо у наредном периоду заједно са Министарством финансија и Пореском управом”, рекао Богданић.

Богданић је подсјетио да се на претходним сједницама Владе већ расправљало о промјени руководиоца установа гдје је пословање до сада било прилично упитно.

Извор:РТРС


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!