Друштво

Влада Републике Српске дала сагласност за реализацију пројекта „Водовод и канализација у општини Билећа“


Влада Републике Српске донијела је данас, на 114. сједници, у Бањалуци Одлуку о давању сагласности за реализацију пројекта „Водовод и канализација у општини Билећа“.

Пројекат, процијењене вриједности 5.000.000 евра, финансирао би се са 2.500.000 евра кредитних средстава Европске инвестиционе банке, док би се преостали износ обезбиједио из бесповратних средстава међународних институција и властитог учешћа Општине.

Пројекат „Водовод и канализација“ у Републици Српској почео је у 2011. години и у њега је укључено 27 општина.

2013. годинe Билећа је аплицирала за овај пројекат у Министарству финансија Републике Српске и Европске инвестиционе банке, а израда пројекта трајала је три године.

Прибављене су све неопходне сагласности од „Воде Српске“ и „Путеви Српске“. Општина је издала грађевинску дозволу и друге сагласности за почетак пројекта.  Реализација пројекта требла би да започне са грађевинским радовима у првој половини 2017. године и трајаће 2 године. Са овим пројектом општина Билећа ће добити савремени водоводни и канализациони систем.

Општи циљ пројекта је побољшање снабдијевања водом и одвођења отпадне воде у општини Билећа.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!