Култура

Слобода:У Херцеговини се осјећам као на свом терену


Данас је у Билећи одржана премијера филма „На млечном путу“ режисера Емира Кустурице а прослављени режисер се појавио у друштву прелијепе глумице Слободе Мићаловић Ћетковић.

На конференцији за новинаре, која је организована прије приказивања филма, глумци су одговарали на многобројна питања.

Емир Кустурица рекао је да је Билећа расадник филмских стваралаца, мјесто које има своје оскаровце, додајући да је то један од разлога што је херцеговачка премијера његовог филма „На млечном путу“ управо у Билећи.

Напоменуо је да у Билећи треба осавременити биоскоп како би филмске пројекције биле саставни дио живота Билећана.

Осврнуо се и на прво појављивање у филму начелника општине Билећа Миљана Алексића.Рекао је у шали када би радио неки филм у коме би требало глумити начелника да би то без сумње био Миљан Алексић.

„Његов глас и појава су нешто посебно и тврдим да не постоји ни једна улога на свијету коју Миљан не би могао да одигра“, истакао је популарни Куста.

Алексић је одговорио на шалу и рекао да никада неће одбити ни једну улогу коју му Кустурица понуди и да је он најзахтјевнији редитељ са којим је радио.


Обраћајући се присутнима Слобода Мићаловић Ћетковић рекла је да се у Херцеговини осјећа као на свом терену и да се радо враћа у ове крајеве, гдје је провела посљедња три љета снимајући филм „На млечном путу“.

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!