Србија

Николић после састанка са Вучићем обећао да се ипак неће кандидовати


Предсједник Србије Томислав Николић неће се кандидовати за други мандат. Након састанка премијера Александра Вучића и предсједника Томислава Николића, и њиховог разговора о председничким изборима, Николић је одлучио да се не кандидује.

Предсједник и премијер су на састанку окарактерисали своју досадашњу сарадњу као важну, успјешну и значајну за Србију, и договорили се да блиско сарађују и убудуће.

Разговарали су и о политичко-безбједносној ситуацији у земљи и окружењу. „Предсједник и премијер у потпуности су сагласни да се Србија налази пред озбиљним изазовима и искушењима, на које је неопходно пружити заједнички и свеобухватни одговор државног руководства. Јединство свих државних функционера у рјешавању регионалних проблема и избјегавање кризе најширих размјера, приоритетни су задаци и предсједника Николића и премијера Вучића“, истиче се у заједничком саопштењу.

Предсједник и премијер су, како се наводи, усагласили мјере и потезе у вези са босанскохерцеговачком тужбом за геноцид против Србије, и о питању одбране виталних српских националних интереса поводом приједлога за чланство тзв. државе Косово у Унеску и Савјету Европе.

„Договорено је дневно координисање о овим кључним питањима за државу Србију“, наглашено је у саопштењу.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!