Друштво

Почела кампања:”Изабери Српску – Изабери Универзитет у Источном Сарајеву”


Унија студената Републике Српске, у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву и Студентским парламентом Универзитета, покренула је промотивну кампању под називом “Изабери Српску – Изабери Универзитет у Источном Сарајеву”.

Промотивна кампања уписа на студијске програме првог циклуса студија Универзитета у Источном Сарајеву почиње данас и трајаће 45 дана.

Кампањом је предвиђено да представници студената и Универзитета обиђу 39 средњих школа у 27 општина и градова у источном дијелу Српске гдје гравитира Универзитет у Источном Сарајеву, као и средње школе у Дистрикту Брчко, гдје ће презентовати могућности студирања на 47 студијских програма ученицима трећих и завршних, четвртих разреда четвртог степена.

Кампања почиње презентацијом која ће данас бити одржана у Гимназији „Јован Дучић“ у Требињу, уз присуство представника Универзитета у Источном Сарајеву и Уније студената Републике Српске. Очекује се и присуство представника Града Требиње и Епархије Захумско-херцеговачке и Приморске.

Осим промоције самог Универзитета, његових људских и материјалних ресурса, циљ кампање јесте да задржи младе у Републици Српској и на овим просторима.

Универзитет у Источном Сарајеву основан је 14. септембра 1992. године Одлуком Народне скупштине Републике Српске. У саставу Универзитета је 15 факултета и 2 академије смјештених у 10 градова и општина у источном дијелу Српске. Од оснивања до данас, захваљујући изузетном ангажману руководства Универзитета и његових организационих јединица, републичких и локалних власти, Универзитет је успио изградити властити кадар уз константну посвећеност праћењу европских трендова у процесу високог образовања.

Кроз пројекат “Модернизације Универзитета у Источном Сарајеву”, све организационе јединице опремљене су модерном лабораторијском и полуиндустријском опремом, чиме је омогућена практична примјена знања и дат замах развоју науке.

Универзитет је члан Европске асоцијације универзитета, а од 2006. године студије на Универзитету изводе се у складу са Болоњским процесом. Од априла 2013. године Универзитет је акредитован као први јавни универзитет у БиХ. Данас, на Универзитету студира око 14 000 студената, док наставу изводи око 900 наставника и сарадника.

Универзитет у Источном Сарајеву представља генератор развоја локалних заједница у којима егзистирају организационе јединице Универзитета и стратешки је важан фактор развоја и гарант будућности Републике Српске.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!