Друштво

Владика Григорије о разматрању поновне тужбе против Србије

Подијели...


Владика Захумско-херцеговачки и приморски господин Григорије дао је занимљив интервју за ТВ1 а између осталог одговорио је и на питање шта он мисли о разматрању бошњака да покрену ревизију тужбе против Републике Србије која је прије 10 година завршена тако што се Србија ослободила кривице.

Рећи ћу вам један начин на који сам ја поступио. Ја нисам дошао у Мостар и рекао да ћемо прво тужити ко је срушио Саборну цркву, него сам рекао хајде да градимо Саборну цркву сви заједно”, казао је за ТВ1 владика Григорије.

У том смислу, додаје Григорије, мислим да је важније да изградимо нешто заједно, него једни друге да тужимо.

“Када тужимо, имати ћемо ситуацију у којој опет стојимо на истим основама, без обзира тко тужбу добио, а тко изгубио”, сматра Григорије

“Већ смо гледали те сценарије када неко добије или изгуби тужбу. Баш сам био у овој кући када је доношена нека пресуда у Хагу, па су и једни и други били незадовољни”, казао је владика Григорије.

“Врло често се дешавају такве пресуде, било да су међународне или наше, којима су и једни и други несрећни, а нико није срећан и нико није задовољан и нико није спокојан у том смислу. Ја не говорим о томе да ли су у праву ови или они, да ли са правне тачке гледишта треба да раде ово или оно, само сам рекао шта сам ја урадио”, закључио је владика Григорије.


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!