Невесиње

Сточари да поднесу захтјеве за накнаду трошкова лијечења од плавог језика


Одјељење за привреду и друштвене дјелатности општине Невесиње обавијестило је невесињске сточаре који су лијечили стоку од болести плавог језика под надзором овлашћених ветеринарских служби да могу поднијети захтјев за надокнаду трошкова лијечења.

Уз захтјев је неопходно приложити фискалне рачуне надлежне ветеринарске организације и копије текућег рачуна и личне карте.

У обавјештењу се наводи да се захтјеви могу поднијети у шалтер-сали општине Невесиње закључно са 10. мартом.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске раније је невесињским пољопривредницима одобрило 17.600 КМ за надокнаду штете од болести плавог језика, док је из општине Невесиње најављено да ће из буџета бити издвојено 10.000 КМ за трошкове лијечења животиња обављених под надзором овлашћених ветеринарских служби.

На подручју невесињске општине прошле јесени је евидентирано око 350 угинућа стоке, а проценат обољелих оваца у стадима износио је од 10 до 70 одсто.

Извор: СРНА

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!