Гацко

Осумњичени за диверзију у Гацку радник “Водовода”. Познато зашто је оставио град без воде

Срђан Г. из Гацка осумњичен је да је 12. фебруара на изворишту Вратло, са кога се цијело Гацко снабдијева водом, зауставио даљу дистрибуцију воде, због чега је јуче ухапшен.

Овај млади Гачанин, који је, како се сазнаје, иначе радник Водовода, оставио је цијелу општину без водоснабдијевања цијелог дана, док нису испитане све околности које су подразумијевале и сумње на различита онечишћења, па и могуће тровање.

Како сазнаје УНА ТВ, мотив за такав поступак је његов револт према управи Јавног предузећа Водовод, а по свему судећи Срђан Г. је са директним умишљајем заврнуо воду Гачанима јер је до вентила морао да се одвезе неких 17 километара.

Окружно јавно тужилаштво у Требињу је ово кривично дјело оквалификовало као оштећење или уништавање јавних уређаја. У саопштењу Полицијске управе Требиње наведено је да су њихови службеници у Гацку одмах по пријави изашли на лице мјеста.

– Лице С.Г. је 16. фебруара лишено слободе због постојања основа сумње да је починило кривично дјело, након чега је криминалистички обрађено и извршен је претрес куће, помоћних објеката и возила које лице користи – наведено је у саопштењу.

Окружно јавно тужилаштво Требиње је након саслушања младића пустило на слободу. Полицијски службеници настављају даљи рад на документовању кривичног дјела, након чега ће поднијети извјештај Окружном јавном тужилаштву у Требињу.

Полицијској станици Гацко је 13. фебруара 2023. године, из Водовода пријављено да је на изворишту Вратло, испод водозахвата, проваљено у шахт, приликом чега је завијен вентил на главној напојној цијеви којом се напајају базени лоцирани испод града, што је био разлог за нестанак воде у Гацку дан раније.

Занимљиво је да је полиција увиђајем утврдила и то да је ово извориште било без икаквог обезбјеђења, иако је поприлично удаљено од града и било завејано снијегом, али је најављено да ће полиција заједно са Општином Гацко у том дијелу предузети одређене мјере и активности, како би се овакве ствари убудуће избјегле.

Подијели...
Преко
УНА ТВ
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!