Друштво

Билећа online постала дио кампање „Потписујем примјену Конвенције против насиља према женама и насиља у породици“


Кампања Фондације „Удружене жене“ Бања Лука и партнерских организација, „Жена БиХ“ Мостар, „Медица“ Зеница, „Лара“ Бијељина, „Права за све“ Сарајево и „Будућност“ Модрича се залаже за пуну примјену Конвенције Савјета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици.

Кампања је усмјерена на информисање грађанки и грађана, посланица и посланика, заступница и заступника о њеном садржају, као и потребама усаглашавања и примјене политика, стратегија и закона са Конвенцијом.

Кампања има за циљ да утиче на промјену свијести цијелог друштва, сваког појединца и сваке појединке, да ниједан облик насиља није прихватљив и исправан начин рјешавања проблема. Кампања информише грађанке и грађане о обавезама које је Босна и Херцеговина преузела ратификовањем Конвенције, што укључује свеобухватну заштиту жена и спречавање насиља, гоњење и кажњавање учинилаца/починиоца насиља и дјелотворан и ефикасан систем праћења примјене одредби Конвенције. Осим партнерских организација, у Кампањи учествују организације чланице Сигурне мреже БиХ и Женске мреже БиХ.

Схватајући озбиљност проблема и појачаној кризи морала која је захватила наше друштво потписали смо петицију да НИКАДА и НИКОМЕ нећемо прећутати НИКАКАВ вид насиља и дискриминације и да ћемо сваку спознају истог пријавити надлежним институцијама. Оно што можемо сви учинити јесте да потпишемо петицију и охрабримо организације у борби против ове аномалије друштва као и да уступимо дио Интернет простора и скренемо пажњу ка раду ових институција.

Ако си друштвено свјесна особа посјети страницу http://potpisujem.org потпиши петицију и упознај се са радом ових организација и прочитај многе важне документе о поменутом проблему.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!