ДруштвоРепублика Српска

Министри за смјену директора „Путева РС“


Група министара у Влади РС затражила је смјену комплетног руководства „Путева РС“ због незадовољства стањем у овом јавном предузећу.

Извор „Глас Српске“ из Владе рекао је да је о стању у „Путевима РС“ дискутовано и на посљедњој сједници Владе.

– Већина министара се сагласила да стање у овом предузећу никада није било горе и да што прије треба смијенити управу и Надзорни одбор и именовати ново руководство – казао је наш саговорник.

Министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић потврдио је за „Глас Српске“ да постоји приједлог министара да буде разријешена дужности управа и Надзорни одбор „Путева РС“.

– Тачно је да је о овом јавном предузећу разговарано на сједници Владе РС и да су поједини предложили да буде смијењено комплетно руководство јер је стање у предузећу лоше. Како ништа не бисмо ломили преко кољена формирана је радна група која ће ове седмице анализирати стање у „Путевима“ и након тога видјећемо да ли ће управа и Надзорни одбор бити смијењени – рекао је Трнинић.

Он је казао да је још рано излазити са прогнозом расплета ситуације.

– О статусу директора, три извршна директора и три члана Надзорног одбора биће одлучивано након што радна група заврши свој посао – рекао је Трнинић.

Иако је на челу „Путева РС“ његов страначки колега Ненад Нешић, Трнинић је нагласио да је евидентно да је стање у том предузећу  лоше истичући да и Министарство саобраћаја и веза РС инсистира на сређивању ситуације.

– Још нису потписани уговори о редовном одржавању путева са извођачима радова и тиме је доведено у питање редовно одржавање путева, односно основна дјелатност предузећа. Приједлог Министарства саобраћаја је да руководство „Путева“ ради свој посао, а не да пребацују на Владу оно што је њихова надлежност. Они морају да раде оно за што су плаћени, али и да одговарају за то – рекао је Трнинић.

Стањем у „Путевима“ и радом управе овог предузећа осим у ДНС-у већ дуже вријеме су незадовољни и у њиховим коалиционим партнерима СНСД-у и СП-у. То су и спочитавали ДНС-у на састанцима челника коалиције, али јуче са представницима СНСД-а и СП-а нисмо успјели да ступимо у контакт.

Директор „Путева РС“ Ненад Нешић, међутим, каже да је ситуација у предузећу добра. Нешић је рекао да нема коментар у вези са иницијативом за смјену руководства предузећа на чијем је челу.

Нешић је кадар ДНС-а којем је челну позицију у „Путевима РС“ препустио коалициони партнер СНСД након што је послије мјесеци покушаја и чекања пропало његово именовање на позицију директора „Електродистрибуције“ Пале. Он је именован за директора „Путева РС“ 25. јула прошле године умјесто Душка Гојића.

Извор:ГЛАССРПСКЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!