Политика

Основана још једна партија: „Снага Херцеговине“


У Требињу је основана нова регионална политичка партија – Снага Херцеговине која ће водити контруктивну политику, предлагати и подржавати добра рјешења на добробит становника ове регије, рекао је данас Слободан Шараба, координатор за формирање странке.

Шараба је рекао новинарима да је ова политичка партија, чији су чланови углавном из НДП-а, настала као „израз револта због веома лоше бањалучке политике према Херцеговини“, због односа централе НДП-а према Херцеговини и локалним одборима, те из потребе да се о перспективама и економским интересима регије „размишља херцеговачком, а не бањалучком главом“.

Он каже да ће локални одбори Снаге Херцеговине имати слободу да сами процијене ситуацију у својој средини и одаберу правац политичког дјеловања, истичући да ова странка у Требињу неће бити дио ниједног политичког блока, али да ће бити отворена за разговоре.

„Водићемо конструктивну политику, а то значи указивати на проблеме и предлагати квалитетна рјешења. Спремни смо да похвалимо све оно што је добро, али и да критикујемо оно што сматрамо да је лоше“, рекао је Шараба.

Он је истакао да су до сада формирана четири локална иницијативна одбора – у Требињу, Билећи, Невесињу и Љубињу, те да наредних дана предстоје активности на организовању странке у осталим херцеговачким општинама. Снага Херцеговине има и два одборничка мандата – у Билећи и Љубињу.

На конференцији су се представили и предсједници новооформираних иницијативних одбора, који су истакли да ће се залагати за развој Херцеговине и стварање услова за останак омладине на овим просторима.

Извор:СРНА

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!