ПривредаРепублика Српска

Смјене руководства јавних предузећа Републике Српске која су пословала негативно


Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас Срни да ће у јавним предузећима која буду имала негативне завршне резултате, без обзира на објективне или субјективне околности, а посебно тамо гдје се утврде криминалне активности, бити смијењено комплетно руководство од надзора до управа.

„Прва ствар коју ћу урадити након добијања извјештаја о завршним рачунима јавног сектора и јавних предузећа у Српској, је да ћу затражити смјену комплетног руководства од надзора до управа за сва она предузећа која су показала негативан резултат“, рекао је предсједник Српске.

Додик је истакао да ће тражити од Владе да то спроведе без оклијевања.

„Они који потпишу негативан завршан рачун сами себи су потписали оставку. Тражим од Владе да то спроведе без оклијевања, без обзира на политичку или било какву другу припадност“, рекао је Додик на питање Срне да прокоментарише стање у јавном сектору и јавним предузећима у Републици Српској на крају ове године.

На констатацију Срне да су многи поздравили изјаву предсједника Српске да се у акцији „Дизел“ у Гацку требало обрачунати са свима у том ланцу криминала, без обзира о коме се ради и на којој се функцији налазе, Додик је нагласио да се у тој афери, поред осталих, мора у потпуности утврдити и одговорност Полицијске станице Гацко.

Извор: СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!