Гацко

Због крађе горива блокирана цијела општина Гацко


Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске проводи оперативну акцију кодног назива „Дизел“, у оквиру које је извршена блокада цијеле општине Гацко, рекла је Срни начелник Одјељење за односе са јавношћу у МУП Републике Српске Мирна Миљановић.

– Акција се спроводи по налогу Посебног одјељења Републичког тужилаштва због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело организовани криминалитет у вези са кривичним дјелом тешка крађа – нагласила је Миљановићева.

Она је додала да су у току претреси на 32 локације на подручју општине Гацко.

На подручју Гацка јутрос је одузета одређена количина нафте, а на разговор је приведено тридесетак лица који се доводе у вези са крађом овог горива из Рудника и Термоелектране Гацко.

Током ове године полиција је одузела више од 5.000 литара нафте украдених из радних машина РиТЕ Гацко.

Прије пет година девет радника РиТЕ је остало без посла након што су ухваћени у крађи нафте из тог предузећа, али је након суђења пресуда донесена у њихову корист.

Извор: СРНА

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!