Спорт

Чепркало најбољи спортиста за 2016. годину. Драшко Албијанић на осмом мјесту (ФОТО)Бањалучки пливач и члан ПК 22. април Михајло Чепркало најбољи је спортиста Републике Српске за 2016. годину.

Одлучио је ово жири 62. Избора десет најбољих спортиста РС у организацији „Гласа Српске“, а свечана манифестација проглашења најбољих одржана је вечерас у Банском двору у Бањалуци.

„Био сам срећан када ме Пливачки савез РС предложио као кандидата, а сада не могу да нађем ријечи којима бих описао своју радост. Бити најбољи међу најбољима велика је награда за све резултате које сам остварио свих ових година, а посебно ове, када сам испунио свој спортски сан и наступио на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру“, изјавио је Чепркало.

Жири, којим је предсједавао прослављени и трофејни српски ватерполиста Александар Шапић, направио је поредак 10 спортиста који су резултатима обиљежили спортску годину у РС, а иза Чепркала су остали Татјана Ђекановић, такмичарка у стрељаштву и такође учесница ОИ у Рију и кајакаш Дарко Савић. На четвртом мјесту је џудиста Митар Мрдић, а слиједе Никола Полуга (карате), Младена Петрушић (атлетика), Ајла Синановић (одбојка), Драшко Албијанић (кошарка), Драшко Вујковић (ватерполо) и Младен Плакаловић (скијање).

У традиционалној акцији коју организује „Глас Српске“ награђени су и спортски радници и организације, па је повеља за изузетан спортски подухват у 2016. отишла у Фудбалски клуб Радник, а плакету за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Србије и Републике Српске у области спорта добили су кошаркашки савези РС и Србије и један од најтрофејнијих ватерполиста свијета Александар Шапић. Плакете за дугогодишњи допринос развоју спорта припале су Момчилу Црнчевићу (атлетика), Зорану Видаковићу (одбојка) и Бранку Јанковићу (рукомет). Плакете за амбасадора спорта РС уручене су Бранкици Михајловић (одбојка), Миленку Зорићу (веслање) и Борису Врховцу (физиотерапеут).

Игор Игњатовић (кошарка у колицима) добитник је плакете за изузетне резултате у спорту за инвалиде, а најбољи тренер РС за 2016. је шеф стручног штаба Игокее Драган Бајић. Ватерполо савез РС и њен предсједник Слободан Граховац добили су плакету за организацију најбољег спортског догађаја године, а то је утакмица групне фазе Свјетске лиге између Србије и Црне Горе у Бањалуци. Плакета постхумно уручена је Бојани Сомболац, кћерки некадашњег фудбалера и златног олимпијца Велимира Сомболца. Награду „Златно перо – Лимун Папић“ за најбољег спортског новинара у 2016. добио је Синиша Котараш.

Извор: НЕЗАВИСНЕ

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!