Друштво

ЦЈБ:Понашајмо се по правилима лијепог понашања

Подијели...


Центар јавне безбједности Требиње апелује на све грађане и госте у Граду Требињу и општинама Источне Херцеговине да се у мјесецу децембру понашају у складу са правилима лијепог понашања.

Центар ће током децембра да појача присуство полицијских службеника на улицама, да појача контролу рада угоститељских објеката, као и контролу јавних површина гдје се очекује окупљање већег броја грађана, контролу безбједносно интересантних лица и возила која користе.

Полицијски службеници ће такође, да предузимају превентивне мјере које за циљ ће имати смањење саобраћајних незгода као и застоја у саобраћају. С обзиром, на отварање Зимзограда у Граду Требињу, Центар очекује повећан број учесника у саобраћају, како моторних возила тако и пјешака, стога апелује на све њих да имају стрпљења и да поштују законске прописе и саобраћајну културу.

За првих 10 дана мјесеца децембра полицијски службеници Центра јавне безбједности Требиње су евидентирали шест прекршаја по Закону о јавном реду и мири и то: два прекршаја „Угрожавање безбједности пријетњом напада на живот, тијело или имовину“, два прекршаја „Вријеђање“ и два прекршаја „Туча и физички напад“. За исти временски период евидентирано је 181 прекршај прекорачења брзине и 52 прекршаја вожње под утицајем алкохола.

Центар јавне безбједности Требиње ће у наредним празничним мјесецима да предузме низ превентивнх мјера с циљем да се спријече могући инциденти који могу угрозити безбједност грађана, али ће, такође, да санкционише све облике понашања који нису у складу са зконским прописима.

Извор: МУП


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!