Политика

Скупштинску већину предводиће коалиција око СДС-а


Наставак конститутивне сједнице Скупштине општине Билећа био је буран, и на ивици регуларног. Избору предсједника Скупштине претходио је вербални сукоб и нагуравање између одборника више политичких партија због чега су реаговали скупштинско обезбјеђење и полиција. Бурна расправа настављена је и током избора предсједника Скупштине.

Комисија за избор и именовање предложила је Глигора Самарџића за предсједника билећког парламента, док су се одборници СНСД-а успротивили тој одлуци и предложили да функцију предсједника и даље обавља Љубо Вуковић.

Од укупно 19 одборника, за Самарџића је гласало 10 одборника, док је седам подржало СНСД-овог кандидата Љуба Вуковића.

ДНС-ов одборник Славко Дангубић рекао је да њему и његовој странци не одговара ниједан од понуђених кандидата, те је поручио да ће током гласања бити уздржан.

Слободан Чомић из СП навео је да ће током гласања бити уздржан.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић  поручио је да ће сарађивати са скупштинском већином и изразио наду да ће одлуке бити доношене на добробит грађана.И нови предсједник Скупштине општине Билећа Глигор Самарџић најавио је да ће скупштинска већина сарађивати са легитимно изабраним начелником на корист грађана Билеће.

Нову скупштинску већину, за сада, чини седам политичким партија са укупно десет одборника.

Извор:РТРС/Билећа online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!