Друштво

ЦЈБ Требиње: Извршите замјену оружаних листова


Центар јавне безбједности Требиње апелује на власнике оружја за личну безбједност да изврше замјену оружних листова чији је рок важења истекао. На основу Закона о оружју и муницији Републике Српске који је ступио на снагу 12. априла 2016. године прописано је да су власници оружја за личну безбједност који на дан ступања на снагу овог Закона држе оружје на основу оружног листа којем је истекао рок важења, обавезни до 31. децембра 2016. године поднијети захтјев за издавање новог оружног листа.

Власнику оружја за личну безбједност који до 31.децембра 2016. године не поднесе захтјев за замјену неважећег оружног листа, изриче се новчана казна у износу  од 1.200 до 1.500 КМ и заштитна мјера одузимања оружја.

Центар јавне безбједности Требиње позива грађане да уколико посједују оружје, муницију, минско-експлозивна средства и друго оружје чије је набављање, држање и ношење овим законом забрањено да позову најближу полицијску станицу позивом на „122“ и то пријаве полицији, против њих се неће покретати прекршајни или кривични поступак.

Овим Законом дата је могућност легализацијe оружја за личну безбједност до 31. децембра 2016. године за грађане који посједују оружје, без исправа о оружју, а које према раније важећим прописима није регистровано, уз испуњеност општих и посебних услова за набављање и држање оружја.

Оружни лист за оружје за личну безбедност издаје се са роком важења од десет година, изузев за лица старија од 65 година живота којима се оружни лист издаје са трајним важењем.

Извор:МУПРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!