Друштво

Од нове године нове и цијене телефонирања


С почетком нове године цијене говорних телефонских услуга у Босни и Херцеговини биће измијењене.

Измјене се односе на увођење јединствене цијене за позиве према фиксним мрежама  у БиХ, те дефинисање цијена према другим мобилним мрежама у БиХ, саопштено је из Регулаторне агенција за комуникације БиХ.

„Телеком Српске“ ће увести јединствену цијену за позиве према фиксним мрежама у БиХ, у износу од 0,040 КМ по минути, без ПДВ-а.

Цијена позива унутар фиксне мреже овог оператера, за кориснике основног тарифног пакета, остала је непромијењена, док је цијена позива према другим фиксним мрежама у БиХ снижена за 23,08 одсто.

„Компанија ‘БХ Телеком’ увешће јединствену цијену за позиве према фиксним мрежама у БиХ у оквиру основних тарифних пакета, у износу од 0,042 КМ по минути, без ПДВ-а, док је за кори-снике основног тарифног пакета цијена позива унутар фиксне мреже повећана за 27,27 одсто.

Цијена позива према другим фиксним мрежама у БиХ снижена је за 19,23 одсто“, наводи се из РАК-а. „БХ Телеком“ је укинуо попуст на цијене позива унутар фиксне мреже у периоду слабог саобраћаја, тј. радним данима од 19 до седам часова, те недјељом и државним празницима.

Из РАК-а је саопштено да ће компанија „Хрват-ске телекомуникације“ увести јединствену цијену за позиве према фиксним мрежама у БиХ, у износу од 0,048 КМ по минуту, без ПДВ-а.

Корисницима основног тарифног пакета цијена позива унутар фиксне мреже повећана је за 37,14 одсто, док је цијена позива према другим фиксним мрежама у БиХ непромијењена.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!