Политика

Билећа није добила потребну већину у Скупштини општине

Подијели...


Посљедњи рок за одржавање конститутивних сједница Скупштина општина био је 1.12.2016. године. Билећа је своју конститутивну сједницу одржала управо посљедњег дана рока али одмах након верификовања мандата одборницима дошло је до прекида сједнице јер није било потребне већине за формирање Комисије за избор и именовање општинских функционера.

Предложених пет чланова Комисије – два из СНСД-а, по један из СДС-а, Еколошке партије и СРС “Српска у сигурне руке” није добила потребан број гласова и сједница Скупштине је прекинута.

Предсједник Општинског одбора СРС “Српска у сигурне руке” Дражен Дунђер рекао је новинарима да нису подржали приједлог јер СНСД није испоштовао коалициони споразум о расподјели функција.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић из СНСД-а каже да су на састанку са колиционим партнерима имали потребну већину, али да не зна шта се у међувремену десило.

Љубо Вуковић такође из СНСД-а, који је предсједавао данашњом Скупштином, потврдио је да није испоштован коалициони споразум и изразио наду да ће већ од наредне сједнице имати потребну већину.

Нови датум одржавања сједнице локалног парламента није заказан.

Извор:РТРС


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!