Невесиње

„Невесињепутеви“ почели пробну производњу асфалта


Након што је успјешно инсталирана асфалтна база у Сопиљима, предузеће „Невесињепутеви“ почело је са пробном производњом асфалта. Прве количине су одличног квалитета и користе се за пресвлачење  дионице магистралног пута Невесиње – Гацко у насељу Миљевац.

Производња асфалта у Сопиљима је у потупуности аутоматизована, односно процес  се прати преко командног пулта од самог избора рецептуре до финалног производа. Капацитет производње је 80 тона на сат.

Руководилац одржавања путева Милан Ковачевић каже да предузеће „Невесињепутеви“ сада посједује сву потребну опрему и механизацију за асфалтирање путева и друге грађевинске пројекте. Сматра да ће инсталирање асфалтне базе допринијети ефикасности рада и бољем квалитету производа, а омогућиће и лакши транспорт и уштеду трошкова. Наглашава да ће модерна дигитална база задовољити потребе предузећа, али и тржишта у овом дијелу Републике Српске.

Ковачевић је најавио да ће на прољеће, са почетком нове грађевинске сезоне, кренути пуним капацитетом и да ће асфалтна база бити од користи за читаву локалну заједницу.

„Невесињепутеви“ који одржавају 231 километар магистралних, регионалних и локалних саобраћајница у сјеверном дијелу Херцеговине обавили су све потребне припреме за зимско одржавање путне мреже. Обезбијеђене су довољне количине индустријске соли и абразивног материјала који је прописно ускладиштен на пунктовима зимске службе. Постављено је и маркирно коље на свим саобраћајницама.

Ковачевић подсјећа да је од 15. новембра на снази први степен приправности који подразумијева ангажман половине планом предвиђених јединица за чишћење и посипање.

Извор:РАДИОНЕВЕСИЊЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!