Спорт

Спреман полигон за четврту  „билећку џипијаду“

Билећа –  Традиционална „Билећка џипијада“ одржаће се овог  викенда(8-9.октобра) на више локација у нашој општини. Очекује се учешће око стотину такмичара, као и велики број оних који раније нису испробали своје способности и вожњу по кршовитим теренима Билеће.

Када је први пут одржана Билећка џипијада, 2013.године, такмичење се одржавало само један дан, али се због великог броја учесника морала проширити и одржавати два дана. Како наводи Александар Дангубић, организатор џипијаде све је већ спремно за одржавање такмичења.

– У суботу у склопу рекреативног дијела вожње бодоваћемо два полигона. Кренућемо према селу Звјерина и наставити ка селу Крњин камен и Брезовим долима, гдје је обиљежен први полигон. Други полигон је у реону Видуше. За суботу смо планирали и забаву и дружење за све учеснике. Због наших суграђана који желе да испрате такмичење, терен за други дан такмичења припремљен је на крају асфалтног пута према Звјерини, у мјесту Проплаштине удаљеном  само десетак километара од града- истиче Дангубић

Организатори су за ову годину добили од „OFF Road“ савеза БиХ штоперицу коју такмичари сами покрећу на старту и заустављају по доласку на циљ. Резултат се очитава на монитору који је видљив свим учесницима и посјетиоцима. Билећани су учествовали на свим такмичењима у склопу „OFF Road“ савеза БиХ и пласирали се у сам врх табеле и тако добили још једно признање овог Савеза.

– Оно што нас посебно радује је вијест да ће Билећка џипијада од наредне године бити једна од саставних трка „OFF Road“ савеза БиХ и бодовати за краји пласман такмичера у БиХ- додао је Дангубић

Котизација за све учеснике је 60 марака, у склопу које пријављени учесници имају обезбјеђено све потребно од поласка до доласка за оба такмичарска дана. У котизацију су  укључена и преноћишта за све госте. Дио средстава за реализацију овог такмичења издваја се из буџета Општине Билећа.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!