Политика

Како ће изгледати Скупштина општине Билећа?


Сасвим је сигурно да ће начелник општине Билећа у наредне четири године бити и даље Миљан Алексић из СНСД-а. Како смо већ раније објавили Алексић је побиједио Милорада Војновића из Савеза за промјене.

Састав Скупштине општине Билећа и даље је непознат због изборног количника. Како сада ствари стоје, након 24 обрађених бирачких мјеста, у Билећи је највише гласова међу странкама убједљиво добио СНСД – 2.060. После СНСД-а, највише гласова добио је СДС – 1.033. За СРС РС гласало је 800 грађана Билеће, за СРС „Српска у сигурне руке“ 671, за ДНС 511, за СНС 452, за Еколошку партију РС 349, а за СП 311. НДП је добио 282 гласа, Уједињена Српска 271, ПДП 221 и ПУП 81.

Према овим резултатима у скупштинским клупама сједиће 5 одборника СНСД-а, 3 одборника СДС-а, 2 одборника СРС Републике Српске, 2 одборника СРС „Српска у сигурне руке“. По један мандат добили су: ДНС, Еколошка партија Републике Српске, СП, НДП и Уједињена Српска. По један мандат,од преостала два, требао би да припадне СНС-у и ПДП-у.

Када пристигну и резултати гласања поштом биће позната и преостала два мандата па ћемо објавити и коначан састав Скупштине општине.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!