Друштво

У Ораху почела градња викенд насеља


На обали Билећког језера, у мјесту Орах, почела је градња првог викенд насеља. Интересовање за локације је велико, а већ је продато више од половине парцела. Надлежни у општинској управи истичу да ће Билећа, осим туристичког развоја, имати вишеструке користи од овог пројекта.

Јана Питерсона из Данске, заљубљеника у природу, лов и и риболов, Билећа је освојила на први поглед. Билећко језеро и природне љепоте, само су један од разлога зашто је одлучио да овдје гради други дом.
„Када сам први пут видио овај крај и Билећу, схватио сам да постоје многе могућности и перспективе за развој туризма. Хтио сам нечим да привучем Данце да дођу, јер сада је тренд међу Европљанима да их не занимају хотели и море, већ планинарење, лов и риболов“, истакао је Питерсон.

У општинској управи и надлежним одјељењима имали су, кажу, одличне сараднике. Већ наредног прољећа, валсници првих викендица у Ораху, угостиће бројне пријатеље из Данске и других европских земаља.
Општина Билећа опредијељена је да улаже у развој туризма, који ће се базирати на потенцијалима Билећког језера. Будућим становницима викенд насеља, омогућиће да што лакше добију неопходне дозволе, као и да ријеше питање електрификације и приступних путева до насеља.
Миљан Алексић, начелник општине Билећа истиче да је у овом комлпексу од 28 локација, продато 18, а постоји и још једна парцела са исто толико локација.
„У плану је и изградња марине, туристичких садражаја. Овоће бити лијепо насеље. Билећа има нови имиџ, долазе људи са свих старна, а ми ће мо им омогућити да се осјећају као код куће“, рекао је Алексић.


Најзаинтересованији за градњу уз Билећко језеро јесу купци из Русије и Србије. Цијена неуређене локације је око 2.500 марака, док ће будући власници за уређену локацију морати да издвоје око 10.000 марака.

Извор: РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!