Друштво

Смјештај за пет социјално угрожених породица


Општина Билећа обезбиједила је привремени смјештај за пет социјално угрожених породица из овог града. Смјештај је обезбијеђен у објекту у коме већ станују расељена лица. Стамбене јединице су реновиране, па сада и стари и нови станари ове зграде имају много боље услове за живот. За реконструкцију је из општинског буџета издовјено око 50.000 КМ. Кључ у руке данас је добило пет корисника, који због тешке материјалне ситуације, до сада нису могли да ријеше стамебно питање. Овај дан им је кажу један од најважнијих у животу, јер више не морају да брину гдје ће дочекати зиму.

– Ово је велики дан за нас, јер ми нисмо имали гдје дочекати зиму – каже Борика Торовић.

Данас је велики дан и за деветоро досадашњих корисника овог смјештаја. Као расељена лица у неусловну зграду уселили су прије 24 године. Иако су дуго чекали, много им значи што нису заборављени.

– Много нам је боље сада, имамо нова купатила, нове прозоре – каже Зорка Мирјанић.

За уградњу нових подова, прозора и врата, као и оспсобљавање пет нових стамбених јединица из општинског буџет издвојено је 50.000 КМ. Подршка за најугорженије категорије неће изостати ни у наредном периоду, поручују из општинске управе.

Овај смјештај је привремено рјешење, док се не изгарди нова зграда у коју ће се преселити ови корисници. Нови обејкат имаће 15 стамбених јединица, а градња почиње наредне године. Око милион КМ биће обезбијеђено из грантова Министарства за избјеглице и расељена лциа БиХ и општине Билећа.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!