Друштво

ОШ „Свети Сава“ добија продужени боравак и 700.000 КМ за обнову


БИЛЕЋА – На радост бројних ученика и њихових родитеља, Основна школа „Свети Сава“ у Билећи од ове године уводи услугу продуженог боравка.

Како наводи директор школе Миодраг Парежанин у продуженом боравку ученици који чекају родитеље моћи ће квалитетно да проведу слободно вријеме, а на располагању ће им бити бројне занимљиве активности.

– Ове године одлучили смо да изађемо у сусрет и дјеци, и наставницима и родитељима. Ученици ће у продуженом боравку моћи да пишу задаћу или да утврде пређено градиво. На располагању ће им свакако бити и друге активности, попут гледања цртаних филмова. Важно је напоменути да постоји и могућност да се обезбиједи храна, а то би било једино што би финансирали родитељи, јер је све друго обезбијеђено од стране Министарства просвјете и културе РС – истиче Парежанин за Радио Билећу.

Продужени боравак није једина новина којом се може похвалити ова образовна установа. ОШ „Света Сава“ укључена је и у пројекат „ЕнергетскА ефикасност школа у БиХ“, а овај пројекат обухвата комплетну обнову школе. У плану је постављање термоизолационе фасаде, изолација крова и таванице, замјена свих отвора, постављање штедне расвјете, те употреба пелета за гријање. Вриједност пројекта је 700.000 марака, а новац је обезбијеђен из кредита Владе РС.

ОШ „Свети Сава“ похађају 372 ученика, а у овој образовној установи, осим централне школе дјелују и подручна одјељења Дивин и Мека Груда. Иако је судбина подручних одјељења неизвијесна због малог броја дјеце, ове двије подручне школе још увијек успјешно функционишу.

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!