Република Српска

Министар Глухаковић спустио микрофон новинарки


Вишемилионски порески дуг Робних резерви расте из дана у дан, а још нико не нуди рјешење. Првог августа премашио је девет милиона и 200 хиљада марака.

Камате га сваког дана повећавају за три и по хиљаде. Министар трговине и туризма Српске, Предраг Глухаковић, мјесецима је избјегавао разговор на ову тему. Па и данас. Није му било право што смо га на туристичкој манифестацији питали о овом проблему.

„Дуг расте сваки дан, је л’ имате бар неко рјешење? Шта, како, како измирити? Видите како је сад ово на добром мјесту, да ви се појавите овдје који се толико бринтете за робне резерве. Ја вам се захваљујем у име Министарства, у име Владе, на бризи о робним резервама. Хвала вам“, изјавио је Предраг Глухаковић, министар трговине и туризма РС.

На инсистирање новинарке АТВ-а да одговори на ово питање, изреволтирани министар Глухаковић јој је спустио микрофон, поручивши „ја бих стварно волио да ви направите нешто што ваља“.

Робне резерве случај су већ годинама. Некадашња Републичка дирекција за робне резерве угашена је у новембру 2011. а три мјесеца касније с радом је почело Јавно предузеће „Робне резерве РС“ које избјегава плаћање пореских обавеза. У УИО једнако терете и Владу и новоформирано предузеће. Влада се, својевремено, и обавезала да ће платити дуг али је на томе све и остало. До директора данас нисмо успјели да дођемо. Као ни прије мјесец и по дана када смо слали захтјеве на које нико није одговорио. Зато о свему имају шта да кажу економисти.

„То је порука да ми очигледно немамо правну државу, с једне стране да Влада, односно надлежна министарства немају одговорност за своје агенције или тијела као што су Робне резерве, да практично грађанин мора све да плати. Како је могуће да с једне стране нико није одговарао зашто то није наплаћено кад се још нешто наплатити могло“, рекао је Зоран Павловић, економски аналитичар.

Предузећу Робне резерве писали смо прије мјесец и по дана како би смо добили изјаву од директора Мирка Марчете. Нису одговорили.

Дугом Робних резерви, требало би да се позабави и Влада РС на некој од сједница. Тако је обећала премијерка.

Извор: АТВ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!