Привреда

Почела изградња доводног тунела за ХЕ “Дабар”


Данас тачно у 10 часова предсједник Републике Српске отворио је радове на пробијању доводног тунела, дугог 12,2 км, за потребе Хидроелетране Дабар. Овој свечаности присуствовало је око 1000 људи.

На самом почетку обратио се директор Хидроелектрана на Требишњици Гордан Мишељић и подсјетио присутне шта је до сада све урађено.

-До сада је у овај пројекат потрошено око 40 милиона КМ. Урађено је и асфалтирано око 30 км приступног пута, исконструисано је и постављено око 11 км далеководне мреже, изграђен је водвод за околна села и олакшано водоснадбијевање. Овај пројекат за нас представља историјску важност а посебно смо поносни ако се зна да 30 година овдје ништа овако велико није грађено. Досадашњи радови су финансирани из властитих средстава, истакао је Мишељић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је управама Хидроелектрана на Требишњици и Хидроелектране Дабар која је носилац радова.

– Задовољан сам досадашњим послом и честитам управама предузећа на доношењу храбрих одлука и оних које морају да донесу када то баш и није било толико једноставно.  Све до неки дан имали смо тужбу ФБиХ од које је зависила еколошка дозвола за Хидроелектрану Дабар. Тужба је пала и не постоји више ниједна препрека да се крене са радовима. На крају свог говора истакао је да је опредјељење ове власти да се Електропривреда РС никада не прода и озваничио почетак радова.

Билећа online

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!