Србија

Куда нас води српско образовање?Зукорлић предсједник Одбора за образовање


Посланик Бошњачке демократске заједнице Санџака Муамер Зукорлић изабран је за предсједника Одбора Скупштине Србије за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, док је за његовог замијеника изабран Љубиша Стојимировић из Српске напредне странке.

За Зукорлића је гласало 11 чланова, против су била два, а уздржаних није било.

Зукорлић је захвалио члановима одбора који су му дали подршку и рекао да ће настојати да ради у складу са Уставом и да обезбиједи атмосферу која ће дати допринос без обзира на страначка опредјељења.

– Желим да сви чланови овог обора, и они који су гласали против, могу рачунати на моју сарадњу. Образовање, наука, технолошки развој и информатичко друштво су поља на којима и када се пуно ради не добијају се одмах резултати – рекао је Зукорлић.

За замијеника предсједника Одбора на приједлог предсједника Зукорлића изгласан је Љубиша Стојимировић са 13 гласова. Нико није био против док је један члан био уздржан.

Посланица Демократске странке Александра Јерков је гласала против уз образложење да Зукорлић не може бити на челу одбора због сукоба интереса, јер је власник приватног Универзитета у Новом Пазару.

– Предлажем да умјесто гласања тражимо да Агенција за борбу против корупције покаже да ли је Зукорлић подобан да обавља функцију предсједника одбора јер његов Универзитет и сам нема акредитацију а овај одбор ради управо то, дозвољава и даје акредитације – рекла је Јерков.

Зукорлић је рекао да није власник него да је само ангажован на Универзитету у Новом Пазару.

Приједлог да се умјесто гласања прво позове Агенција за борбу против корупције није усвојен јер су за приједлог гласала три члана Одбора.

Препоручена вијест

Одлучује о просвети, а универзитет на чијем је челу нема акредитацију

Извор: БЛИЦ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!