Требиње

Хет: Ове године почетак радова на затвореном базену


Хидроелектране на Требишњици (ХЕТ) објавиле су јавни тендер за избор извођача радова за изградњу затвореног базена на Абазовини, за шта је ово предузеће обезбиједило десет милиона КМ, потврдио је директор ХЕТ-а Гордан Мишељић.
Базен ће имати олимпијске димензије 50×25 метара, као и мали помоћни базен, а биће изграђен из властитих средстава ХЕТ-а, најавио је Мишељић, додајући да грађани Требиња већ 50 година очекују изградњу овог објекта.

Он је казао да ће се базен градити на основу ранијих грађевинских дозвола непосредно уз постојећи отворени олимпијски базен „Бање“, а у оквиру спортског комплекса Абазовина.

„Ми смо спремни, уколико Скупштина града Требиња донесе одлуку, да затворени базен направимо у ‘Граду сунца’, а не на Абазовини“, навео је Мишељић, напомињући да ће изградња базена бити најзначајнија инвестиција ХЕТ-а која ће отпочети у овој години.

Мишељић је најавио да ће ускоро почети и радови на изградњи резервоара на Врелом оку, чиме ће се побољшати квалитет пијаће воде и стабилније снабдијевање грађана Требиња.

Наставиће се и са реализацијом пројекта изградње система за наводњавање Мокрог, Петровог, дијела требињског поља и водозахвата зубачког платоа, истакао је Мишељић на данашњој конференцији за новинаре.

За наредну годину Мишељић је најавио изградњу шеталишта до манастира Тврдош, што ће, како је казао, бити ХЕТ-ов додатни допринос развоју и уређењу Требиња.

ХЕТ КРОЗ БРОЈКЕ

У протекле двије године ХЕТ је сав новац из добити уложио у инвестиције на подручју источне Херцеговине, што у бројкама износи око 14 милиона КМ, не рачунајући вишемилионска улагања у изградњу ХЕ „Дабар“.

За четири године ХЕТ је у инвестиције уложио око 42 милиона КМ.

2012 – око 18 милиона КМ уложено

2013 – 8,5 милиона КМ уложено

2014 – 7 милиона КМ уложено

2015 – 8,5 милиона КМ уложено.

Извор: СРНА

 

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!