Требиње

У болници ускоро магнетна резонанца и дијализни центар


Требињска Болница до краја године имаће магнетну резонанцу, а биће отворен и дијализни центар што ће, са новим специјалистима и субспецијалистима, значајно допринијети квалитетнијем пружању услуга пацијентима са подручја источне Херцеговине.

Менаџмент Болнице је опредијељен да ова здравствена установа која већ важи за једну од организованијих у Републици Српској, одговори најкомпликованијим захватима због чега су у претходних пола године успјели да обезбиједе долазак шест спољних сарадника који су повећали квалитет пружања услуга и увели нове процедуре које се до сада у болници нису радиле.

Директор Болнице Васо Мијановић потврдио је да ће набавка магнетне резонанце много допринијети квалитетнијем лијечењу пацијента Херцеговине, имајући у виду да је најближа болница која има тај апарат у Касиндолу.

Магнетна резонца биће набављена на принципу приватно-јавног партнерства требињске Болнице и једне приватне клинике, а услуге ће се користити уз упутницу и без плаћања било каквих трошкова, осим партиципације.

Мијановић је рекао да ће фирма са којом иду у приватно-јавно партнерство омогућити адекватно стручно особље и вршити све услуге, те напомиње да је потребно мјесец до два припремних радова за постављање магнетне резонанце, који ће кренути од половине августа.

Велики искорак у требињској болници биће и отварање дијализног центра, јер услуге хемодијализе из дана у дан расту, тако да су тренутно у овој установи на дијализи 32 пацијента.

„Овај центар биће у власништву Болнице и то је велики бенефит за њу јер ће доћи до додатних средстава које може касније да користи за инвестиције“, рекао је Мијановић и додао да су јавне набавке у вези са поступком реконструкције простора и набавка опреме већ у току.

Он је нагласио да се очекује да би комплетан поступак јавних набавки могао бити завршен за два до три мјесеца, након чега би се кренуло у реконструкцију и изградњу дијализног центра.

Истичући да су лимитирани капацитети за ове пацијенте, Мијановић је рекао да ће се отварањем дијализног центра они повећати и да ће бити доступни свим пацијентима из регије, а створила би се могућност и за туристичку хемодијализу – да сви пацијенти који су на одмору овдје могу да иду на дијализу.

Старе, дотрајале апарате и опрему од којих они који користе услуге дијализе могу да буду животно угрожени, замијениће савременији и модернији, што ће им олакшати здарвствене проблеме.

Да је пацијент приоритет менаџменту Болнице говори и податак да ова здравствена установа има тренутно 12 специјализаната који се тренутно усавршавају у Београду, Бањалуци и Фочи, док су у претходном периоду два љекараа дошла са специјализације – уролог и анестезиолог.

Четири нових специјалиста и субспецијалиста – кардиолог, дерматовенеролог, гинеколог и радиолог су у Требињску болницу дошли из других здравствених установа, што је допринијело да се прилично добро ојача љекарски тим у овој установи, а и повјерење пацијената.

Извор:РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!