Требиње

ЦЈБ Требиње: Акција „Појас“


Полицијски службеници Центра јавне безбједности Требиње ће у временском периоду од 18.07. до 12.08.2016. године реализовати републичку акцију „ПОЈАС“ с акцентом на употребу безбједносног појаса од стране путника у возилу, као и употребу сигурносних сједалица за дјецу.

На подручју које оперативно покрива Центар јавне безбједности Требиње у првој половини 2016. године укупно је евидентирано 208 саобраћајних незгода што је за 26,06% више него у упоредном периоду прошле године, међутим само повећање броја саобраћајних незгода не би забрињавало да се број саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима није удвостручио, наиме, у првих шест мјесеци 2015. године евидентиране су три, док је у првој половини 2016. године евидентирано седам саобраћајних незгода у којима је живот изгубило седам лица.

Центар је до сада реализовао седам републичких, три регионалне и 26 локалних акција појачане контроле у саобраћају, које су усмјерене на контролу прекорачења дозвољене брзине кретања, алкохолисаности возача, кориштења заштитне опреме, контролу мотоциклиста, контролу начина превоза дјеце у путничким аутомобилима, контролу односа „возач-пјешак“ и контролу поштовања свјетлосне саобраћајне сигнализације, издато је 6629 прекршајних налога због почињених прекрашаја, али све ово не утиче на одређени број несавјесних возача, али и других учесника у саобраћају који не поштују саобраћајне прописе.

Центар јавне безбједности Требиње апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе, да уморни не сједају за волан, да више пажње обрате на пјешаке, с акцентом на дјецу, с обзиром на повећан број пјешака у вечерњим часовима на улицама.

Чувајте свој живот и живот своје дјеце.

Извор: Требињеданас

Подијели...
Прикажи још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!