Србија

Не постоје проблеми на релацији Србија-БиХ

Предсједник Владе Србија Александар Вучић изјавио је да је на самиту „Балкан – ЕУ“ говорио о проблемима у региону, али да не сматра да неспоразуме у вези с обиљежавањем годишњице у Сребреници треба тумачити као проблем између Србије и БиХ.

„Не бих рекао да постоје проблеми на релацији Србија – БиХ. Био сам нападнут у Сребреници прошле године, трудили смо се да побољшамо односе на све могуће начине, ниједан захтјев нисмо упутили да се нађу нападачи“, рекао је Вучић у Паризу гдје је Србија добила зелено свјетло за поглавља 23 и 24, која ће бити отворена 19. јула.

Он је рекао новинарима послије самита да је дошла информација о забрани доласка представника Србије у Сребреницу на комеморацију и да они неће ићи, преносе београдски медији.

Вучић је рекао да је у Паризу говорио и о обиљежавању „Олује“, истакавши да Хрвати тај дан славе, а Србима је то најтужнији дан.

„Имао сам с предсједницом Хрватске добре разговоре, важно је и да их наставим, обавезе из споразума ћемо у потпуности да испуњавамо. `Олују` славите, а ми жалимо“, навео је премијер Србије.

Он је додао да је ЕУ мјесто гдје је најбоља будућност за народе.

„Пред нама је много рада и труда, а то је важно и за Србију и све друге државе Западног Балкана“, поручио је Вучић.

Он је изјавио да је Србија добила зелено свјетло за поглавља 23 и 24, која ће бити отворена 19. јула и да сада са већим оптимизмом гледа у будућност. Остало је, каже, још много тога да се уради, али вјерује да ће Србија имати подршку ЕУ и да ће и сама тај посао да уради.

Упитан да ли је договор са Хрватском постигнут зато што су сви њихови захтјеви испуњени, Вучић је рекао да Србија није мијењала свој став и да је њена позиција иста сада као што је била и прије.

„Мене нису ништа ни питали, само су ми рекли да смо завршили“, рекао је Вучић и додао да Србија неће да мијења свој закон због захтјева Хрватске. Вучић је захвалио њемчкој канцеларки Ангели Меркел зато што су неки од регионалних проблема ријешени захваљући њеној канцеларији.

Извор:НЕЗАВИСНЕ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!