Невесиње

У Невесињу приређена свечаност поводом завршетка пројекта „заједно можемо више – за боље сутра“


У просторијама Удружења мултипле склерозе регије Источне Херцеговине данас је приређена свечаност поводом завршетка пројекта „Заједно можемо више – за боље сутра“ који је реализован уз подршку Америчке амбасаде у БиХ. Осим обољелих од мултипле склерозе из Невесиња и Мостара свечаности су присуствовали дјеца и омладина са посебним потребама из два града, представници Општине Невесиње, Центра за социјални рад, Општинске туристичке организације, медија и велики број волонтера.

Менаџер пројекта и предсједник Удужења МС Бранимир Таминџија истакао је да је кроз медијске промоције, радионице, заједничка дружења и продајне изложбе појачано интересовање особа са инвалидитетом у културни и јавни живот у локалним заједницама и читавој регији. Он као највећи значај пројекта навео то што је изграђено повјерење и успостављене покидане везе. Нагласио је да је у пројекат директно било укључено преко 400 особа са неком врстом инвалидитета и око 70 волонтера, а рачунајући и партнерске организације и посјетиоце изложби још преко 1.400 лица.

Таминџија је подсјетио шта је све урађено у протеклих годину дана , истичући да су особе са инвалидитетом највише интересовања показивале за спортске игре, забавна такмичења и фотографисање. Што се јавности тиче, најпосјећеније су биле изложбе фотографија које су настале током заједничких дружења и обилазака културно – историјских и вјерских објеката у Невесињу и Мостару.

– Институције и појединци показали су хуманост и куповином наших фотографија практично су помогли удружења која окупљају особе са инвалидитетом – нагласио је Таминџија. Он је рекао да ће средства искористити за нове пројекте који ће свима показати да „хоћемо заједно у боље сутра и да нас никакве препреке и стереотипи неће у томе спријечити“.

Носиоци пројекта „Заједно можемо више – за боље сутра“ били су Удружење МС регије источне Херцеговине из Невесиња и обољели од МС –а из Мостара, а партнери удружења дјеце и омладине са посебним потребама „Моја нада“ и „Ружичњак“, те неколико културних и јавних установа из Невесиња и Мостара.

Извор:Радио Невесиње

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!