У Невесињу приређена свечаност поводом завршетка пројекта „заједно можемо више – за боље сутра“ У Невесињу приређена свечаност поводом завршетка пројекта „заједно можемо више – за боље сутра“
У просторијама Удружења мултипле склерозе регије Источне Херцеговине данас је приређена свечаност поводом завршетка пројекта „Заједно можемо више – за боље сутра“ који је... У Невесињу приређена свечаност поводом завршетка пројекта „заједно можемо више – за боље сутра“


У просторијама Удружења мултипле склерозе регије Источне Херцеговине данас је приређена свечаност поводом завршетка пројекта „Заједно можемо више – за боље сутра“ који је реализован уз подршку Америчке амбасаде у БиХ. Осим обољелих од мултипле склерозе из Невесиња и Мостара свечаности су присуствовали дјеца и омладина са посебним потребама из два града, представници Општине Невесиње, Центра за социјални рад, Општинске туристичке организације, медија и велики број волонтера.

Менаџер пројекта и предсједник Удужења МС Бранимир Таминџија истакао је да је кроз медијске промоције, радионице, заједничка дружења и продајне изложбе појачано интересовање особа са инвалидитетом у културни и јавни живот у локалним заједницама и читавој регији. Он као највећи значај пројекта навео то што је изграђено повјерење и успостављене покидане везе. Нагласио је да је у пројекат директно било укључено преко 400 особа са неком врстом инвалидитета и око 70 волонтера, а рачунајући и партнерске организације и посјетиоце изложби још преко 1.400 лица.

Таминџија је подсјетио шта је све урађено у протеклих годину дана , истичући да су особе са инвалидитетом највише интересовања показивале за спортске игре, забавна такмичења и фотографисање. Што се јавности тиче, најпосјећеније су биле изложбе фотографија које су настале током заједничких дружења и обилазака културно – историјских и вјерских објеката у Невесињу и Мостару.

– Институције и појединци показали су хуманост и куповином наших фотографија практично су помогли удружења која окупљају особе са инвалидитетом – нагласио је Таминџија. Он је рекао да ће средства искористити за нове пројекте који ће свима показати да „хоћемо заједно у боље сутра и да нас никакве препреке и стереотипи неће у томе спријечити“.

Носиоци пројекта „Заједно можемо више – за боље сутра“ били су Удружење МС регије источне Херцеговине из Невесиња и обољели од МС –а из Мостара, а партнери удружења дјеце и омладине са посебним потребама „Моја нада“ и „Ружичњак“, те неколико културних и јавних установа из Невесиња и Мостара.

Извор:Радио Невесиње

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *