Република Српска

Расписан конкурс за додјелу стипендија “Др Милан Јелић”


Фонд “Др Милан Јелић” расписао је конкурс за додјелу стипендија студентима другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској и универзитетима у иностранству у академској 2015/2016. години, саопштено је из Министарства науке и технологије Републике Српске.

Студентима другог циклуса студија биће додијељено седам стипендија у износу од по 5.000 КМ, а студентима трећег циклуса студија пет стипендија у износу од по 10.000 КМ у складу са расположивим финансијским средствима у буџету Министарства науке и технологије и Фонда “Др Милан Јелић”. На конкурс се могу јавити студенти који у додипломским академским студијама нису обновили ниједну академску годину, који су у додипломском студију имали просјечну оцјену најмање 9,5, односно 9.00 за студенте додипломског студија на универзитетима рангираним до 200. мјеста на Томпсоновој или Шангајској ранг-листи, те да немају више од навршених 28 година живота на дан објављивања јавног конкурса. Конкурс остаје отворен 30 дана од дана објављивања. Пријава на конкурс доставља се на прописаном образцу за пријаву који је доступан на интернет страници Фонда “Др Милан Јелић” и Министарства науке и технологије или се може преузети у Фонду.

Извор:АТВ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!