Култура

Руси одушевили Билећане


Билећа је јуче била у знаку руско- српског пријатељства јер су овај град посјетили студенти пољопривредног факултета у Вороњежу поводом обиљежавања 9.маја- дана побједе над фашизмом. У оквиру своје посјете чланови академског ансамбла пјесме и плеса „Черноземочка“ су одржали концерт у препуној сали дома културе „Јефто Дедијер“ у Билећи.
У име општине Билећа присутне је поздравио потпредсједник скупштине општине Билећа Немања Папић. Представници универзитета у Ворoњежу су одржали и презентацију њиховог пољопривредног факултета, како би билећким матурантима представили услове студирања у овом граду. Посјета гостију из Русије је изазвала одушевљење код Билећана будући да су уживали у двоипочасовном концерту руског ансамбла и фолклорних удружења из Билеће. Госте су испратили са осмијехом и уз велике овације, у нади да ће ова посјета постати традицонална.

Извор: ХЕРЦЕГ ТВ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!