Друштво

Кров над главом за двојицу ратних војних инвалида


У Билећи је помоћник министра рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, уручио кључеве стамбених јединица двојици ратних војних инвалида са подручја ове општине за што је Влада Републике Српске издвојила 100.800 КМ.
Милуновић је подсјетио да је у билећкој општини до сада збринуто 98 породица погинулих бораца и РВИ, за што је Влада Републике Српске издвијила око 1.700.000 КМ.
„Од ових породица њих 42 су збринуте у стамбеним јединицама, а остале неповратним новчаним средствима. Има још један број породица које су нису на вријеме пријавиле за стамбено збрињавање. Требала би убрзо бити донесена и нова уредба о стамбеном збрињавању како би било омогућено онима који се нису пријавили да то учине. Надам се да ће у овој години бити у потпуности завршен програм стамбеног збрињавања борачких категорија“, истакао је Милуновић.
Општина Билећа је кроз пројектну документацију, инфраструктуру и потребне прикључке за ова два стамбена објекта издвојила 20.000 КМ.
Радован Бабић и Миљан Уљаревић, нови корисници стамбених објеката, захвалили су се Министарству борачко-инвалидске заштите и Општини Билећа што су им обезбиједили кров над главом.

Извор: ХЕРЦЕГ ТВ

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!