Друштво

Билећа: Улице без имена, куће без бројева


У општини Билећа не могу се похвалити добром нумерацијом улица. Не само да на кућама, зградама и другим објектима нема бројева, него нема ни табли са називима улица.

Проблем неозначених улица није био на листи приоритета посљедњих деценија. Неозначене су улице у пригардским насељима, али и оне у центру града. Од укупно 65 именованих улица, свега десетак има одговарајуће табле.
Из надлежног општинског одјељења поручују да ће нова нумерација бити спроведена до маја ове године.
Куће без броја, улице без имена. Овако би се у најкраћем могло описати стање са нумерацијом улица у Билећи. Не само у приградски насељима него и у ужем центру града.
Чак ни у главној улици у Билећи нема табле са натписом. Тако да ни Билећани не знају да је то улица Краља Александра, а посебно они који из туристичких или било којих других разлога долазе у овај град.

Муку са називима и бројевима не муче само посјетиоци, него и поштари, достављачи, полицајци. Сналазе се користећи локалне термине за одређена мјеста или старе називе. Билећани сматрају да је овај проблем потребно што прије ријешити.
Надлежни у локалној управи најваљују да ће се у наредна два мјесеца спровести нова нумерација за свих 65 улица у граду. За овај посао биће издвојено око 20 000 марака.
Билећани сматарју да су обиљежене улице, али и важнија туристичка мјеста један од услова за развој туризма. Надају се да ће након нумерације, надлежни имати слуха да означе и досад запостављење атракције.

Извор: РТРС

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!