Политика

Након десет година договор о дугу билећког водовода

Подијели...


Требало им је десет година, али већ на првом састанку постигнут је договор. Дио дуга Водовода Билећа платиће Хидроелектране на Требишњици од новца из хидроакумулација, а остатак ће кроз 15 – годишњи репрограм плаћати Водовод.
“Прва иницијатива је да се упути захтјев према Влади Републике Српске да отпише камате за досадашња укупна дуговања за трошкове електричне енерегије. Затим ХЕТ је сагласан да интервенише са авансно 2 милиона конвертибилних марака на име накнаде за потопљено земљиште општине Билећа”, рекао је Борислав Вукоје, директор “Водовода” Билећа.
А дуг билећког водовода попео се на рекордних седам милиона марка. Рјешење није било на помолу све док нови директор Електрохерцеговине није одлучио да заврне славину предузећу и на овај проблем упозори све надлежне институције.
А осим помоћи ХЕТА и репрограма Електрохерцеговине дио терета ће пасти и на грађане Билеће, јер би већ од идућег мјесеца могли да добију веће рачуне за воду. Колико ће поскупљење бити одлучиће одборници локалног парламента.

Извор: АТВ


Подијели...

Повезане вијести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!